torstai 6. syyskuuta 2012

Laukussa leipää ja piimää vaan?

Vaellukselle valmistautuminen ruokien suhteen kävi hieman konstikkaammaksi, kun teenkin kaikki retkiruokani gluteenittomina. Eipä hätää! Kaurahiutaleet voi korvata tattari- ja hirssihiutaleilla, pastan voi korvata riisillä, kvinoalla, tai vaikkapa linsseillä (ja mukaan otetaan luonnollisesti paljon suklaata).
Kuivaaminen jatkuu, saimme tuttavalta laatikollisen omenoita. Nam! Kuivattuja omenoita on mukava laittaa vaikka aamupuuron sekaan tai syödä ihan sellaisenaan. Tattari- ja hirssihiutaleiden joukkoon lisäsin kuivattuja mustikoita ja omenoita.
Kvinoa ja linssit tulee huuhtoa hyvin ennen keittämistä, joten ennen niiden mukaan pakkaamista tulee tehdä valmisteluja (eli viitseliäisyyttä vaaditaan hieman enemmän, kuin jos mukaan ottaisi pastaa). Niiden keittoaikakin on pidempi kuin pastalla. Gluteenitonta lettutaikinaakin lähtee mukaan, siihen ei tarvitse lisätä edes kananmunaa (rivien välistä: maku on varmasti mielenkiintoinen), mutta kaikkea täytyy kokeilla (paitsi veljeään ja kansan tanssia?!). Meinaan vielä testata miten tehdään "jääkärin nuuskaa" eli sulaan suklaaseen lisätään pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja (kohta ne luultavasti tulevat jo korvista pihalle). Sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti